Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "Βία - Σχολική Βία: μορφές και αντιμετώπιση"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΕΛΠΙΔΑ» και o Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νέου Ρυσίου σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα :
«Βία - Σχολική Βία: μορφές και αντιμετώπιση»
 
η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, ώρα 17:45, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού  (6 Μαρτίου).
Την εκδήλωση θα συντονίσουν συνεργάτες από το ΚΠ ΕΛΠΙΔΑ :
  • Βάσω Ασκητοπούλου, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Επιστ. Υπεύθυνη ΕΛΠΙΔΑΣ
  •  
  • Νόρα Τσιλιμπάκου, Κοινωνική Λειτουργός, Σύμβουλος Επαγγ. Προσανατολισμού
  •  
  • Γεωργία Νταραβούκα, Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Επαγγ. Προσανατολισμού
 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί η ταινία του Ρομάν Πολάνσκι «Ο θεός της σφαγής». Mετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει θεματική συζήτηση.  Το κοινό, οι θεατές της ταινίας, συμμετέχοντας ενεργά, θα συνδιαμορφώσουν τη συζήτηση εκφράζοντας τους προβληματισμούς, τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις στάσεις τους.
 
 
 
Λίγα λόγια για την ταινία:
O 11χρονος γιος των Μάικλ και Πενέλοπι Λόνγκστριτ δέχτηκε επίθεση στο πάρκο. Οι Νάνσι και Άλαν Κόουαν, γονείς του αγοριού που έκανε την επίθεση, επισκέπτονται τους Λόνγκστριτ για να λύσουν το όλο θέμα με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο. Ενώ στην αρχή τα πράγματα είναι άκρως πολιτισμένα, σταδιακά η συνάντηση αυτή ξεφεύγει από τον έλεγχο και η ένταση ανάμεσα στις δύο οικογένειες αρχίζει να μεγαλώνει, μέχρι που εκρήγνυται.